Veelgestelde vragen

Vraag je je hoe je kan solliciteren op een job op onze website? Misschien ben je als freelancer op zoek naar een nieuwe job? Of wil je graag meer weten over het type contract dat je krijgt? Snuister door onze veelgestelde vragen en wij helpen je graag verder. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen nood, stuur jouw vraag door via het contactformulier en onze collega's nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

Wanneer je bij Q Select solliciteert kan je er vanuit gaan dat je een vast contract krijgt. We beschikken over de ervaring en vaardigheden die nodig zijn om in te schatten wat jij zoekt en verwacht in een job. Dat matchen we vervolgens met vacatures die hierop aansluiten.

Dankzij onze professionele werkwijze en uitgebreide ervaring genieten we het vertrouwen van onze klanten om jou klaar te stomen voor een onmiddellijke vaste aanwerving.

Dat is voor heel wat getalenteerde potentials en professionals één van de redenen om te kiezen voor Q Select. Wij gaan immers uit van vertrouwen in onze kandidaten en de match die we maken. We zijn dan ook trots op de duurzame samenwerkingen die we op touw zetten tussen werknemers en werkgevers.

Dat kan zeker. Als werving- en selectiekantoor werken we multidisciplinair en sluiten we geen talent uit op basis van statuut (zelfstandige of loonwerkende). 

Met onze afdeling construct, engineering en techniek merken we overigens ook dat in deze sectoren freelancers vaker deel uitmaken van het personeelsbestand. In nauwe samenwerking met onze afdeling Q Contractors hebben we intussen al heel wat zelfstandigen tot een langdurige freelance-samenwerking bemiddeld.

Een verlofdag is een recht dat je verwerft door tewerkstelling. Dit wil zeggen dat je in het jaar dat je afstudeert nog geen recht hebt op verlof. Het jaar nadien heb je recht op één of meerdere dagen verlof (gebaseerd op je tewerkstelling van het voorgaande jaar) en dit kan aangevuld worden met jeugdvakantie. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

• Je moet minstens één maand gewerkt hebben (dit kan voltijds of deeltijds zijn) in het jaar dat je afgestudeerd bent;
• Je moet jonger dan 25 jaar zijn in het jaar dag je afstudeert. 

Voldoe jij aan deze voorwaarden? Top! Dan kan je in het jaar nadat je afstudeert tot 20 verlofdagen opnemen als jeugdvakantie. Tijdens deze verlofdagen krijg je geen loon uitbetaald, maar een vergoeding van de RVA die tot 65% van je loon kan bedragen. 

Je kan je jeugdvakantie aanvragen bij je lokaal RVA-kantoor.

Ben jij nog op zoek naar die gouden tip om je CV te professionaliseren of begin je graag van 0 aan een nieuwe CV samen met onze tips? Dan zit je aan het goede adres. Q Select maakte immers een handige checklist voor een professioneel en effectief CV. 
 

Lees hier het blogartikel

Bij Q Select kan je op verschillende manieren solliciteren. We lichten ze graag voor jou toe. 

Solliciteren op een specifieke vacature
• Heb je een leuke job gezien? Solliciteer dan snel en gemakkelijk op onze website 
• Onze recruiters contacteren jou graag om kennis te maken. 
Toon mijn jobs

Spontaan solliciteren
Vind je niet meteen een job die bij jou past? Dan helpen onze recruiters jou graag verder. Geef ons zoveel mogelijk informatie over wie je bent en wat je zoekt en wij gaan aan de slag voor jou. 
Solliciteer spontaan

Contacteer ons
Ontdek het kantoor van Q Select en bel, mail of WhatsApp ons.

Mail ons

Dit is zeker mogelijk. Als je interesse hebt in werving en selectie en je graag wil verdiepen in het proces van rekrutering tot aan de effectieve aanwerving, dan gidsen wij je graag door de wondere wereld van selectie. 

Wat leer je bij ons? 

 • Hoe screen ik een CV?
 • Hoe bouw ik een diepte-interview op met potentiële kandidaten?
 • Hoe verlopen sollicitatiegesprekken met bediendeprofielen van verschillende hiërarchische niveaus?
 • Hoe start ik een effectieve rekrutering?
 • Hoe link ik de juiste profielen aan de juiste vacatures?
 • Hoe analyseer ik competenties die gelinkt zijn aan bepaalde functies? 
 • Hoe volg ik mijn kandidaten correct op?
 • Hoe gebruik ik de verschillende recruitmenttools en ATS-systemen?  
 • Hoe maak ik een gedetailleerde profielomschrijving van een kandidaat? 
 • Hoe schrijf ik een correct en grondig advies uit?

  Interesse in een stageplaats bij Q Jobs? Aarzel niet en contacteer ons.

Op basis van jouw CV weten wij in één oogopslag welke trajecten haalbaar zijn en hoe we aan de slag kunnen voor jou. We nemen dan ook altijd contact met jou op om de volgende stappen te bespreken. 

Kunnen we jou niet meteen helpen met een vacature bij één van onze klanten? Dan kan je er altijd op rekenen dat we jou professioneel advies blijven geven én dat we blijven zoeken naar een gepaste vacature voor jou. Wij hechten er immers belang aan om altijd een toegevoegde waarde te bieden aan iedereen die met Q Select in contact komt. 

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons nu